به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است بیمه به خدمات روانشناسی تعلق بگیرد، گفت: بنا بر ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم که مربوط به سیاستهای تنظیم خانواده است، ارائه خدمات مشاوره روانشناسی به شهروندان باید از بیمه تکمیلی به بیمه پایه منتقل شود. یعنی همانگونه که بیمه پایه مشمول خدمات پزشکی میشود، خدمات روانشناختی را نیز شامل شود.
وی ادامه داد: این ماده در هیات دولت مطرح خواهد شد و پس از آنکه آییننامه اجرایی آن تدوین و تصویب و مباحث حقوقیِ آن رفع شد، به اجرا خواهد درآمد. بنابراین مشاوران میتوانند به شهروندانی که به آنان مراجعه میکنند، خدماتی ارائه دهند که تحت پوشش بیمه باشد. لازمه اجرای این قانون آن است که بیمههای خدمات درمانی مهر روانشناسان را بپذیرند.
حاتمی در پاسخ به این پرسش که هماکنون تدوین آییننامه در چه شرایطی است، اظهار کرد: متاسفانه هنوز آییننامه در هیات دولت مطرح نشده است. ما از مجلس درخواست کردیم این قانون و اجرایی شدن آن را پیگیری کنند. بنابراین، رئیس مجلس شورای اسلامی دستور تشکیل یک کارگروه را دادهاند که مساله را مستقیما پیگیری کنند تا جنبه اجرایی پیدا کند.
وی در این رابطه گفت: چند روز پیش جلسهای با فراکسیون سلامت روان داشتیم. نمایندگانی که در این جلسه حضور داشتند، همه اعتقادشان آن بود که بیمه باید ارائه خدمات روانشناسی را به شهروندان پوشش بدهد. مجلس ماده مربوط به این خدمات را در برنامه ششم تصویب کرده و بر ارائه این خدمات مصّر است. لازم است دولت هم به آییننامه اجرائی آن توجه کند.
رئیس سازمان روانشناسی افزود: با این آییننامه، شهروندان میتوانند با دفترچه تامین اجتماعی به مراکز خدمات روانشناسی مراجعه کنند و خدمات مشاوره و افزایش مهارتهای زندگی دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه خدمات روانشناسی نقش مهمی در رفع آسیبهای اجتماعی دارد، بیان کرد: اگر ما میخواهیم آسیبهای اجتماعی را کنترل و از این آسیبها پیشگیری کنیم، باید اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر بتوانند به این خدمات دسترسی داشته باشند.
حاتمی ادامه داد: مساله پیشگیری در مواجهه با آسیبهای اجتماعی بسیار اهمیت دارد. اگر افراد دچار مشکلات روانشناختی شوند، ممکن است دیگر به شرایط روحی قبل از آسیب بازنگردند. مهم، پیشگیری است و برای حصول به هدف باید سواد روانشناختی مردم افزایش پیدا کند. مهارتهای زندگی و سواد روانشناختی منوط به مراجعه افراد به مشاوران است. افراد جامعه نیاز دارند مهارتهای کنترل خشم و اضطراب را برای زندگی سالم بیاموزند. همچنین مهارتهای فرزندپروری اهمیت ویژهای دارد.
رئیس سازمان روانشناسی اظهار کرد: مهم است که اقشار کمدرآمد و حاشیهنشینها به این خدمات دسترسی داشته باشند. نیاز است که تمهیدات پیشگیری را به اقشار کمدرآمدتر و آسیبپذیرتر ارائه دهیم.
حاتمی در پاسخ به این پرسش که تعهدات دولت را در ارتباط با این آییننامه چگونه برآورد میکنید، گفت: متاسفانه دولت در سال جاری با محدودیت بودجه مواجه است. به همین خاطر محتمل است که از این طرح استقبال نکنند. ولی گلایه ما بیش از این است، چراکه این مصوبه حتی در دولت مطرح نشده است. انتظار ما این بود که دولت به آنچه مجلس تصویب کرده بود، اعتنا کند و حداقل کارشناسی آن را انجام دهد. دولت حتی به وزارت تعاون این آییننامه را ارجاع نداده است که بررسی کنند و این طرح در بایگانی مجلس مانده است.
نظر شما